AKCIJA! 40% popusta na PCR analizu gena za koga se vezuje intolerancija na laktozu!

HPV, BRCA

AKCIJA! 40% popusta na PCR analizu gena za koga se vezuje intolerancija na laktozu!

Do kraja decembra sjajna akcija od čak 40% popusta! Nudimo analizu gena za koga se vezuje intolerancija na laktozu.

Laktoza je mlečni šećer koji čini 99% ugljenih hidrata u mleku i svim mlečnim proizvodima. Intolerancija na laktozu je nasledna i razvija se zbog deficita enzima laktaze u organizmu. On ima ulogu u procesu varenja i razlaganja laktoze.

Kao posledica intolerancije dolazi do viška nesvarene laktoze u digestivnom traktu. To dovodi do bolova u stomaku, dijareje, sluzi u stolici, gasova i nadutosti. Jačina izraženih simptoma je individualna i zavisi od stepena nedostatka enzima laktaze u organizmu.

U CITILAB laboratoriji detekcija genetičke varijante povezane sa naslednom laktoznom intolerancijom uključuje genetičku varijantu u genu MCM6: -13910 T> C. Smanjena ekspresija ovog gena, uzrokovana navedenim polimorfizmom, ukazuje na povećan rizik za deficijenciju laktaze i laktoznu intoleranciju, ali može ukazati i na nivo kalcijuma u serumu i njegovo funkcionalno preuzimanje.

Indikacije za genetičko testiranje: ispitivanje odojčadi na naslednu intoleranciju na laktozu, diferencijalna dijagnostika kod dece preko godinu dana i kod odraslih sa drugim gastrointestinalnim problemima (dijareja, bolovi u stomaku, nadutost, gasovi…).

Laktozna intolerancija izaziva mnogobrojne kliničke tegobe i ova vrsta testiranja može značajno poboljšati kvalitet života samog pacijenta jer se adekvatnim korigovanjem ishrane mogu značajno umanjiti tegobe. Sa druge strane, ukoliko se navedenom analizom ne ustanovi postojanje genetičke predispozicija za laktoznu intoleranciju, to može ukazati na postojanje neke druge dijagnoze, kao što je na primer celijačna bolest.

Cena: 4000  2400 rsd 

40 % popusta

Iskoristite akciju do kraja decembra!Call Now Button