Naručivanje analiza

Troponin I

1.560,00 rsd

Odredjivanje nivoa troponina I u krvi.

Kategorija:
Opis Analize

Priprema za davanje uzorka :

Krv se vadi na prazan stomak (natašte).

Između poslednjeg obroka i vađenja krvi treba da prođe najmanje 8 sati (optimalno 12 sati). Sok, čaj, kafa nisu dozvolјeni. Možete piti vodu. Izbegavajte preopterećenje hranom dan ranije.

Eliminišite fizički i emocionalni stres, i bez cigareta 60 minuta pre nego što date krv.

Opis analize

Troponin I je protein koji je pod jedinica kompleksa troponina koji učestvuje u regulaciji akta kontrakcije / opuštanja mišića zavisne od kalcijuma. Troponin I postoji u tri različite izoforme: dve u brzim i sporim vlaknima skeletnih mišića i jedno u srčanom mišiću. Oko 40% regiona molekula srčane izoforme je specifično za ovaj protein. Jedinstvena izoforma i specifičnost srčanog troponina I osnova je za upotrebu u dijagnozi akutnog infarkta miokarda koristeći monoklonska antitela. Fiziološki nivo troponina I u krvi je vrlo nizak. Nakon napada akutnog infarkta miokarda, nivo troponina I značajno raste nakon 2-6 sati, sa povišenom koncentracijom koja dostiže približno 12-24 sata nakon infarkta. Vraća se na referentne granice približno 7. dana nakon srčanog udara. Kod masovnih povreda i mišićnih bolesti nema povećanja troponina I.

Indikacije za ispitivanje

  1. Rano dijagnostikovanje i praćenje infarkta miokarda,
  2. Procena efikasnosti presađivanja koronarnih arterija i trombolitičke terapije kod pacijenata sa infarktom miokarda.

Ometajući faktori

Faktori koji ometaju nisu identifikovani.

Razlozi za odstupanje rezultata (povećani rezultati)

  1. nekroza kardiomiocita
  2. ređe sa miokarditisom, plućnom embolijom, teškom srčanom povredom (uklјučujući i rezultat operacije) praćenom nekrozom kardiomiocita.

Razlozi za odstupanje rezultata (smanjeni rezultati)

  • nema oštećenja srčanog mišića

Važna informacija

Skrećemo vam pažnju da je uzimanje uzoraka za ispitivanje kod dece mlađe od 16 godina moguće samo u prisustvu roditelјa ili zakonskih zastupnika.

Za osobe starije od 16 godina prisustvo roditelјa ili zakonskog zastupnika nije potrebno.

Call Now Button